Senin, 19 Mei 2008

Basa Ngoko Alus/Andhap

Basa Ngoko Alus/andhap.
Basa ngoko sing kacampuran krama alus.
Titikane : a. Awake dhewe panggah ngoko wong liya dicampuri krama alus
b. Tembung kowe disalini panjenengan
c. Ater-ater lan panambang ora dikramakake, di panggah di, ake panggah ake
Tuladhane :
Kowe mau apa wis mangan temenan (Ngoko lugu/biasa)
Panjenengan mau apa wis dhahar temenan? (ngoko alus/andhap)

Sing nggunakake : Kanca padha kanca sing wis akrab nanging luwih ngajeni.
(dudu bocah padha bocah)

2 komentar:

EKO SUPRAPTO mengatakan...

Blogger ingkang Siiiiiiiiippp...
Monggo kawula aturi rawuh wonten mriki:

http://bocahtunggul.blogspot.com
http://ekosuprapto.wordpress.com
http://guru-kita.blogspot.com

Sak'estu lhooo..

agastreva mengatakan...

Apa kabar? Silahkan teman teman Guru juga mendaftarkan blognya di http://stat.m-edukasi.web.id untuk menambah silaturahmi dg blogger guru yang lain, terimakasih